over
ons

In 2014 ontstaat het idee om een multifunctionele muziekstudio te starten in Breda, vanuit een gemeenschappelijke passie voor muziek en (audio)techniek van het A-Broad team. A-Broad is een plaats waar je op allerlei manieren bezig kunt zijn met muziek. In maart 2015 opende A-Broad, na een verbouwing van 5 maanden, de deuren in het voormalige laboratorium van de Faam fabriek van suikerwerken aan de Liniestraat in Breda. Waar vroeger nieuwe kleuren en smaken snoepjes werden ontwikkeld, wordt nu nieuwe muziek geschreven en opgenomen.

Een toplocatie op loopafstand van het nieuwe centraal station, met ruime parkeergelegenheid.

Het Team

Team A-Broad Jonne

“Als technicus bij A-Broad krijg je met mij te maken: in het voortraject van de opnames, dus een eventuele preproductie of oriënterende gesprekken, tijdens de opnames en ook het tijdens een eventueel natraject, mixen/masteren, ben ik een van de betrokken personen. In voortrajecten bespreken we wat je behoeften zijn, hoe we die kunnen invullen en welke sound bij jou past. Dan gaan we tijdens de preproductie en de opnames aan de slag om zo dicht mogelijk naar deze sound toe te werken. In het laatste traject gaan die sound verder afwerken naar jouw/jullie wens.”

“Ik sta voor je klaar als je komt repeteren, opnemen, live gaat optreden, mixen of masteren, of gewoon een goed gesprek wilt voeren over muziek en de techniek onder het genot van ‘n bak koffie! In goed overleg gaan we samen jouw album opnemen of trekken we de wijde wereld in om samen jouw werk goed weg te zetten op het podium. Ook in de repetitieruimte zal ik je, waar nodig, overal mee helpen… en daarnaast zet ik een verdomd lekkere bak koffie! Hopelijk tot snel bij A-Broad.”

– Jannick Audio Engineer

Team A-Broad Jannick
Team A-Broad Bram

“Als je nummers wilt gaan opnemen, maar je worstelt nog een beetje met de vraag of je liedjes zo goed zijn. Als je vastloopt in je muziek, je op zoek bent naar een specifieke sound of je het onderste uit de kan wilt halen, dan denk ik graag met je mee. Ik zal kritisch naar je muziek gaan luisteren en daar waar nodig dingen aanpassen, toevoegen of weghalen. Vervolgens bedenken we samen een plan, waardoor jouw muzikale idee uit de speakers komt, zoals het in je hoofd al klonk. Het is mijn taak om jouw idee te vertalen zodat onze technici weten wat we willen horen. Ik kijk er naar uit om onderdeel te mogen zijn van jouw muzikale creaties en ondersteun je graag in het productieproces.”

“Met mij krijg je te maken als je vragen hebt over repetities, planning, als je je wilt oriënteren op de mogelijkheden die we hebben bij A-Broad of een goed idee hebt voor een unieke samenwerking. Je gaat dan namelijk samen met mij in gesprek of ik zal je via e-mail informeren!”

Team A-Broad Jutta
Team A-Broad Bas

“Met mij heb je vaak een intake gesprek. Samen gaan we kijken wat je precies wilt. Hierna koppel ik je aan de juiste persoon binnen A-Broad. Gedurende jouw project hou ik op de achtergrond een vinger aan de pols. De offertes op maat die je ontvangt, komen vaak van mijn hand. Ook zoek ik graag nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden op. Heb je een leuk initiatief of wil je bijvoorbeeld een workshop geven, neem dan contact op en we gaan samen een constructief gesprek aan.”

Bas Adviseur

“Wij presenteren ons graag als muziekcentrum omdat we een breed scala van muziekactiviteiten doorvoeren in onze activiteiten. Binnen de A-Broad organisatie bepaal en formuleer ik het beleid en voer de algemene leiding. Je krijgt met mij te maken als er bijvoorbeeld opname-, muziekuitgave-, repetitie- of andere overeenkomsten moeten worden afgesloten. Daarnaast kan ik je ondersteunen op fiscaal en/of administratief gebied en kun je bij mij terecht met bijzondere ideeën en vragen. We gaan dan samenzitten om op een prettige en constructieve wijze samen tot een goed resultaat te komen.”

Team A-Broad Paul
WhatsApp chat